Студијски програм Телекомуникације у школи постоји од њеног оснивања, давне 1961. године. У међувремену је наставни план и програм у великој мери осавремењен, природно пратећи развој телекомуникација и осталих инжењерских дисциплина. Ако се има у виду да је у време оснивања Школе комерцијална интегрисана електроника била у повојима, оптичка влакна су била теорија, PC рачунари нису постојали, а мобилна телефонија била у домену научне фантастике, јасније је какве промене је и наставни план морао да претрпи. У овој школи смо се увек трудили да наши студенти упознају и науче све актуелности у струци и да буду спремни на следеће, које ће неизоставно доћи.

  • Добродошли у "Photoshop etide" . Е-курс који ће вам омогућити да искажете своју креативност помоћу програма који је 2010. године прославио свој 20. рођендан и то на позицији водећег програма у свету професионалне обраде фотографија. Реч је о програму Adobe Photoshop. Пред Вама је курс у коme ће Вам бити откривен део тајни Photoshop програма. Кроз 8 лекција научићете да користите лејере, урадите монтажу фотографија, оптимизујете фотографије за потребе Интернета, као и велики број других наредби. Моћи ћете да искажете своју креативност на фотографијама, баш као и виртуоз на свом музичком инструменту.
    Уз пуно добре воље за рад и креативности, време је да корак по корак постанете прави виртуоз у Photoshop-у.
  • Adobe Flash је програм превасходно намењен изради web анимација, али и анимација генерално. У оквиру лабораторијских вежби предмета Мултимедијалне телекомуникације које се изводе на III години смера телекомуникације, студентима се пружа могућност да савладају основе векторске графике, алате и радно окружење програма Adobe Flash, да се упознају са основним елементима израде анимације, као и разним техникама израде истих. Добродошли у свет анимација!
  • Дигиталне телекомуникације је назив предмета који слушају студенти друге године Високе ИЦТ школе, смера телекомуникације. Е-курс је базиран на лабораторијским вежбама из наведеног предмета. Курс је организован у шест лекција у оквиру којих се обрађују области фреквенцијских карактеристика, спектар сигнала, филтри, дигитализација сигнала, мултиплексирање и мултиплексни системи и линијски кодови.
  • Курс "Дигитална обрада фотографије 1 & 2" намењен је студентима друге године Високе ИЦТ школе, који прате лабораторијске вежбе из предмета "Компресије". Курс обухвата основне појмове и технике дигиталне обраде фотографија у програму Adobe Photoshop. Уче се наредбе, рад са лејерима, маскама, текстом, оптимизација фотографија за потребе Интернета.